TOROSLAR SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ UNUTMADI

TOROSLAR SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ UNUTMADI haberivme.com

Covid-19 pandemisinde canla başla çalışan ve bu uğurda yaşamını yitiren sağlık emekçilerini unutmayan Toroslar Belediyesi, Türkiye’de ilk defa sağlık emekçileri için Sağlık Kahramanları Parkı ve Anıtı’nı açtı.

Tüm ülke genelinde binlerce sağlık çalışanı Covid-19’a rağmen çalışmaktan vazgeçmedi. Binlerce sağlık çalışanı toplum sağlığı uğrunda yaşamını yitirirken Toroslar Belediyesi, sağlık emekçilerinin yanında olduklarını göstermek için Sağlık Kahramanları Parkı’nı açtı.

Canını dişine takarak çalışan ve bu uğurda canından olan tüm sağlık emekçilerini anmak için Türkiye’de ilk defa hem anıt hem de park açılışını gerçekleştiren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a; Mersin Valisi Ali İhsan Su, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, meclis üyeleri, sağlık çalışanları, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının aileleri ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Parkın açılışından önce bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Sağlık Kahramanları Anıtımızın ve Parkımızın açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Hepimizin bildiği gibi 1 yıldır tüm dünyayı saran pandemi süreci ile hepimiz mücadele ediyoruz. Bu süreçte tüm kurum ve kuruluşlarımızın ellerindeki, devletimizin tüm imkanları ile milletimizle el ele bu süreci geçiriyoruz.  Bu olağan üstü süreçte cephenin en önünde mücadele eden sağlık kahramanlarımıza minnettarlığımızı sunmak üzere bu parkı düzenledik. Kahramanlık sadece cephede savaşmakla olmaz, kendilerinin ‘Yaşamak mı yaşatmak mı?’ sorusuna ‘Tabi ki yaşatmak’ dediklerine bizzat şahit olduk. Bu süreçte emek veren tüm sağlık çalışanlarımıza minnettarlığımızı bildiriyorum. Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyorum. Bu süreçte kendilerinin acılarını paylaşıyoruz. Buradan geçerken burayı sadece bir park olarak görmesinler, bu parkı ve bu anıtı sizlere olan minnettarlığımızın Toroslar’ın, Mersin’in, tüm Türkiye’nin minnettarlığının bir nişanesi olarak görsünler. Biz Toroslar Belediyesi olarak, Mersin olarak, tüm Türkiye olarak onların hep yanında olacağız ve onları yaşatacağız” sözlerine yer verdi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su ise;

“Pandemi öncesi ve pandemi döneminde de sağlık çalışanlarımız çok özel ve güzel hizmetleri yürütüyorlar. Özellikle pandemide birçok ülke bu konuda başarısız olurken özellikle cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde pandemi sürecinin en iyi yürüten devletlerin başındayız. Bunda öncelikle sağlık alanında yapılan yatırımlar, ilimizde öncelikle 1300 yataklı Şehir Hastanemiz olmak üzere diğer sağlık kurumlarımız, aile sağlığı merkezlerimiz, diş ünitelerimiz birçok sağlık ile ilgili yapılan hizmetler pandeminin daha kolay atlatılması yönünde çok önemli bir işlev görmekteler. Tabi ki bu maddi planda yapılan yatırımların güzel bir şekilde işlemesi de başta sağlık çalışanlarımızın emek ve gayretleri ile mümkün oldu. Bu anlamda pandemi sürecinde de öz verili çalışmalarıyla gerçekten her sağlık çalışanımız her bir hastamızla özel ilgilenerek pandemi sürecini en az hasarla atlatmak için büyük gayret sarf ettiler. Ben tüm sağlık çalışanlarımıza huzurlarınızda şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum.

Bugünde pandemi süresince vefat eden çok kıymetli sağlık çalışanlarımızın adına Toroslar Belediye Başkanımızın gayretleri ile Sağlık Kahramanları Parkı’nı şimdi hep birlikte açacağız. Onları unutmayacağız, bu parkta onların adını yaşatacak. Parkın ilçemize şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.