MERSİN’DE 23 NİSAN KUTLAMASI

MERSİN’DE 23 NİSAN KUTLAMASI haberivme.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı üstü açık otobüs ve tırla şehir turu yaparak kutladı. Gün boyunca sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde olan çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu yaşatmak için yollara çıkan belediye araçlarına vatandaşlar da balkondan alkışlarla destek verdi.

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nı bu sene de çocuklar evde geçiriyor. Bayramı evde kutlayan çocuklar Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler kentin birçok noktasında kortej oluşturdu. Korteje katılan üstü açık tır ve otobüsler, Türk bayrakları ile süslendi. Kortejdeki belediye başkanları sokak ve caddelerden geçiş yaparken vatandaşlar da balkonlarından alkış ve bayraklarla destek verdi.

MERSİN’İN SOKAKLARI 23 NİSAN COŞKUSUYLA DOLDU TAŞTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu kentin cadde ve sokaklarına taşıdı. Sabah saatlerinde Tarsus sokaklarını gezen üstü açık otobüs ve TIR’da düzenlenen gösteriler, ilerleyen saatlerde kent merkezinde sürdü. Başkan Seçer, Tarsus’ta çocuklarla canlı bağlantı ile görüşerek, bayramlarını kutladı.

MEZİTLİLER BAYRAM COŞKUSUNU YAŞADI

Mezitli Belediyesi, korona virüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında, vatandaşlara 23 Nisan coşkusunu yaşattı. Üstü açık otobüsle şehir turu yapan Başkan Tarhan ve eşi Sembol Tarhan’a, Mezitli kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul ile Toprak Okulları Vakfı Altın Fırça Ödülleri şampiyonu Tepeköy İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri de eşlik etti. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşların evlerinin cam ve balkonlarından destek verdiği kutlamalarda Başkan Tarhan, yol boyu vatandaşları selamladı, çocuklara kitap ve çeşitli hediyeler dağıttı. Bazı vatandaşların da araçlarıyla eşlik ettiği şehir turunda bayram coşkusu sokak sokak tüm Mezitli’ye yayıldı.

TOROSLAR'DA EVLER BAYRAM YERİ!

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın da katıldığı kutlamalarda, Toroslar Belediyesi'nin 23 Nisan Tırı, sokak sokak gezerek bayram coşkusunu evlere taşıdı. Çocuklar, tüm neşeleriyle evlerinin önünden, pencere ve balkonlardan eğlenceye eşlik etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 101'inci yıl dönümünde pandemi nedeniyle meydanlar boş kaldı ama Toroslar Belediyesi, hazırladığı 23 Nisan Gezici Bayram Tırı ile kutlamalara bu yıl da renk kattı.

YENİŞEHİR 23 NİSAN COŞKUSU SOKAKLARA TAŞTI

Mersin Yenişehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu tüm kente yaydı. Yenişehir Belediyesi, düzenlediği şehir turu konvoyuyla evlerinde olan çocuklara bayram coşkusu yaşattı. Korona virüs salgını nedeniyle bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı evlerinde kutlamak zorunda kalan çocuklar için Yenişehir Belediyesi, konvoyla şehir turu etkinliği düzenledi. Yenişehir Belediyesinin bayrama özel süslediği araç günün erken saatlerinden itibaren Yenişehir’deki merkez ve kırsal mahalleri gezerek çocuklara bayram coşkusunu yaşattı. 23 Nisan otobüsünde çalan müziklere çocuklar ve vatandaşlar evlerinin balkonlarından, pencerelerinden eşlik etti.